Mamma i balanse = glad baby!

Alexanderteknikk for graviditet og barseltid.

Kvinnekroppen går gjennom store forandringer i løpet av et svangerskap – både  hormonelle, fysiske og mentale. Alexanderteknikken kan gjøre deg lettere for deg å håndtere de utfordringene kroppen din går gjennom i denne perioden av livet.

Du lærer å bevege deg riktigere, og å tilpasse deg den nye kroppen din på en bedre måte. Dermed kan du være mer balansert og åpen, og forbli i en tilstand der du lettere kan møte nye utfordinger med større frihet. Du lærer å  treffe mer bevisste valg, si nei når det passer og å ta bedre vare på deg selv. Å bruke teknikken under graviditet kan blant annet virke forebyggende på bekkenløsningsplager og hjelpe deg med å minimere risikoen for å få vondt i ryggen.

Den hjelper deg også med å komme i bedre kontakt med kroppen din slik at fødselen kan bli en positiv opplevelse.

Her er et interessant intervju (på engelsk) med Ilana Machover som er en meget erfaren Alexanderlærer som har jobbet mye med Alexanderteknikk og gravide:

«How the Alexander Technique can help with childbirth»

Når kan du begynne?

Dersom du har hatt timer i Alexanderteknikk tidligere, er det ingenting i veien for å fortsette med dette når du blir gravid.

Hvis du derimot ikke har hatt timer tidligere, anbefaler jeg at du venter med å begynne med timer til svangerskapet har nådd ca. 16 uker, eller du vet at det er stabilt.

Ta kontakt hvis du er interessert eller har spørsmål!